RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γεμιστά με κιμά

Υλικά

Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή, σε μερικούς αρέσουν με κιμά. Πάμε να δούμε την συνταγή με κιμά, σημειώστε ότι μπορείτε να γεμίσετε και πατάτες…

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι της επιλογής σας βέβαια, σε άλλους αρέσουν οι μελιτζάνες, σε άλλους οι ντομάτες ή οι πιπεριές!


4 πιπεριές πράσινες
4 κολοκυθάκια στρογγυλά
4 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
6 ντομάτες μέτριες
2 μελιτζάνες μέτριες
1 κουταλιά ρύζι ανά λαχανικό που θα γεμίσετε
250 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Γεμιστά με κιμά
Γεμιστά με κιμά


Εκτέλεση

Πλένουμε και αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μας, τις πατάτες μπορείτε να τις αδειάσετε προσεκτικά αφαιρώντας ένα κομμάτι το οποίο θα είναι το καπάκι σας και σκάβοντας τις προσεκτικά με το κατάλληλο εργαλείο.
Τα υπολείμματα της πατάτας τα βάζουμε στην άκρη και θα τα βάλουμε στο ταψί μαζί με την γέμιση που μάλλον θα μας περισσέψει.

Γεμιστά με κιμά

Αλατίζουμε εσωτερικά τα λαχανικά και τα βάζουμε ανάποδα για να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση, σε ένα τηγάνι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το λάδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 5-6 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εσωτερικό του κολοκυθιού, της ντομάτας και της μελιτζάνας αφού τα έχουμε περάσει από το μούλτι ή τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τους βάζουμε τα καπάκια τους, ρίχνουμε στο ταψί την γέμιση που μπορεί να περίσσεψε με τα κομμάτια από τις πατάτες και με έξτρα πατάτες αν θέλουμε, ρίχνουμε λάδι στα γεμιστά και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ξερή ρίγανη, ρίχνουμε στο ταψί μία κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε έξω από τον φούρνο για 30 λεπτά για να κρυώσουν και να ξεκουραστούν, τα τρώμε ζεστά ή κρύα με συνοδεία φέτας φυσικά.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0