RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γεμιστά ορφανά

Υλικά

8 ντομάτες μεγαλούτσικες
8 κ.σ. ρύζι για γεμιστά, πλυμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, ξερά, ψιλοκομμένα 

Φρέσκο δυόσμο 5 - 6 κλωναράκια
1 κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό
3/4 φλιτζάνι τσαγιού λάδι για τη γέμιση
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Γεμιστά ορφανά
Γεμιστά ορφανά


Εκτέλεση

Κόβουμε μια λεπτή φέτα από το πάνω μέρος της ντομάτας. Κρατάμε αυτή τη φέτα και τη χρησιμοποιούμε σαν καπάκι για να κλείσουμε την ντομάτα όταν τη γεμίσουμε. Με τη βοήθεια ενός μικρού μαχαιριού και ενός κουταλιού αδειάζουμε σε μια λεκάνη το περιεχόμενο της ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις ντομάτες. Κρατάμε 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού από το εσωτερικό των ντοματών για να το χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε ντομάτα με τη γέμιση μέχρι λίγο πάνω από τη μέση, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει όσο ψήνεται το φαγητό και δε θέλουμε να ξεχειλίσει. Κλείνουμε με το καπάκι της, την κάθε ντομάτα.
Βάζουμε τις γεμισμένες ντομάτες σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη φρυγανιά κάθε ντομάτα. Περιχύνουμε με μπόλικο λάδι ( δεν ξεχνάμε ότι το φαγητό αυτό είναι λαδερό και αγαπάει το λάδι! )
Ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά.

Tips: Καθαρίζουμε και κόβουμε 3-4 πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε να ψηθούν μαζί με τα γεμιστά μας!


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0