RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Φρέσκα φασολάκια λαδερά

Υλικά

1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
2-3 πατάτες (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές μαϊντανό και άνηθο (ή μια φουντίτσα μάραθο)

Φρέσκα φασολάκια λαδερά
Φρέσκα φασολάκια λαδερά


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, δύο φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια, μαϊντανό, άνηθο και τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που και ελέγχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα..
Σερβίρουμε με φέτα και καλή μας όρεξη!


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0