Υλικά
1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
2-3 πατάτες (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές μαϊντανό και άνηθο (ή μια φουντίτσα μάραθο)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, δύο φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια, μαϊντανό, άνηθο και τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που και ελέγχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα..
Σερβίρουμε με φέτα και καλή μας όρεξη!
Καλή επιτυχία!!!
1 κιλό φασολάκια τσαουλιά ή μπαρμπούνια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
2-3 πατάτες (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές μαϊντανό και άνηθο (ή μια φουντίτσα μάραθο)
![]() |
Φρέσκα φασολάκια λαδερά |
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλένουμε καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, δύο φλυτζάνια ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα φασολάκια, μαϊντανό, άνηθο και τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40-50 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας που και που και ελέγχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα..
Σερβίρουμε με φέτα και καλή μας όρεξη!
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου