RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικά

1μισυ κιλό σπάλα νεαρού μόσχου
4 καρότα
2 κρεμμύδια
2 κολοκύθια
2 κλωνάρια σέλερι
2 τομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλα φρέσκο βασιλικό
2 chilly πιπεριές
ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό
Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό


Εκτέλεση

Κόψτε σε μεγάλα κομμάτια πάχους 4 περίπου εκατοστών το κρέας και σοτάρετε τα με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι. Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια, προσθέστε τις τομάτες χοντροκομμένες και σβήστε με το κρασί. Ρίξτε το κρέας και σκεπάστε με νερό.
Καθαρίστε τα καρότα, κόψτε τα σε χοντρά μπαστουνάκια και ρίξτε στην κατσαρόλα.
Αφήστε για τουλάχιστον 2 ώρες να μαγειρευτεί σε πολύ χαμηλή ένταση και συμπληρώστε με νερό αν χρειαστεί.
Προσθέστε τα κολοκύθια κομμένα σε χοντρά μπαστουνάκια, το chilli και τον βασιλικό ψιλοκομμένα και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά. Ελέγξτε το αλάτι και σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή φούρνου!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0