RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Κατσίκι κοκκινιστό κρασάτο

Υλικά

2 κιλά κατσίκι, σπάλα, κομμένο σε μερίδες
4 μέτριες ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
2 κουταλιές σούπας πελτές, κατά προτίμηση χειροποίητος, διαλυμένος σε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
λίγη ζάχαρη
1½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
3 - 4 κόκκοι μπαχάρι
τα φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι δυόσμο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Κατσίκι κοκκινιστό κρασάτο
Κατσίκι κοκκινιστό κρασάτο


Εκτέλεση

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τις μερίδες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν όσο γίνεται από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις πολτοποιημένες ντομάτες, τον διαλυμένο πελτέ, την κανέλα, το μπαχάρι, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και νερό ίσα να σκεπάζει το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος σωθούν τα υγρά, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Αν, όμως, στο τέλος του μαγειρέματος υπάρχουν παραπανίσια υγρά, τραβάμε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα, βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και τότε ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Αφαιρούμε την κανέλα και τα μπαχάρια, προσθέτουμε το δυόσμο και ανακινούμε την κατσαρόλα αφήνοντας το φαγητό να «ξεκουραστεί» για 10 - 15 λεπτά. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή με πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0