RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Χοιρινό με μαρινάδα και πατάτες στο φούρνο

Υλικά

Για το κρέας:
1.7 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκκαλο
αλάτι πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
2 ξερά κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
3 φλ. τσαγιού μπύρα
4 κ.σ. μέλι
1/2 φλ. τσαγιού μουστάρδα Ντιζόν
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
πιπέρι
Για το συνοδευτικό:
3 καρότα σε ροδέλες
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή κύβους
ελαιόλαδο
Χοιρινό με μαρινάδα και πατάτες στο φούρνο
Χοιρινό με μαρινάδα και πατάτες στο φούρνο 


Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Ετοιμάζετε τη μαρινάδα από τη προηγούμενη ημέρα. Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, πιπέρι και τη μπύρα και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρουν βράση κατεβάζετε τη κατσαρόλα από από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει καλά το μείγμα.
Βάζετε το κρέας στο ταψί που θα το ψήσετε (με τις πατάτες και τα καρότα), το αλατίζετε ελαφρώς και το καλύπτετε καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 8-24 ώρες, γυρίζοντας το 3-4 φορές απ” όλες τις πλευρές για να μαριναριστεί ομοιόμορφα.
Για το κρέας και το ψήσιμο: Όταν πρόκειται να ψήσετε το φαγητό σας, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Αφήνετε τη μαρινάδα στο ταψί (και αυτή που καλύπτει το κρέας), βγάζετε το κρέας, το στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αλατίζετε λίγο και το σοτάρετε καλά, απ” όλες τις πλευρές. Το ξαναβάζετε στο ταψί του και το περιχύνετε με λίγες κουταλιές μαρινάδας.
Καθαρίζετε τα καρότα και τις πατάτες, τα κόβετε σε κομμάτια, τα ανακατεύετε σε μπολ και τα αλατοπιπερώνετε. Τα προσθέτετε στο ταψί περιμετρικά του χοιρινού, τα ραντίζετε με λάδι και τα ανακατεύετε με τη μαρινάδα.
Ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού νερό στο ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Γυρίζετε το κρέας ανά διαστήματα και το αλείφετε με μαρινάδα. Προσθέτετε και λίγο ζεστό νερό αν χρειάζεται για να μείνει σάλτσα στο ταψί.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ακόμα ώρα μέχρι να γίνει καλά το κρέας. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε να σταθεί, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 15 λ. Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα μαζί με τις πατάτες περιχύνοντάς το με τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0