RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Πεπέκι Ηπειρώτικο

Υλικά
200 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
300 γρ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη


Πεπέκι Ηπειρώτικο
Πεπέκι Ηπειρώτικο


Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι.
Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά.
 

 
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0