RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Τούρτα με caprice

Υλικά

1 παντεσπάνι κακάο,
2 μικρά κουτιά caprice πουράκια σοκολάτας κομμένα στη μέση,
500γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη,
300γρ γάλα,
500γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή,
2 κ.σ. κονιάκ
Για το σιρόπι 50γρ ζάχαρη, 50γρ νερό, 50 γρ ρούμι

Τούρτα με caprice
Τούρτα με caprice

Εκτέλεση

Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα.
Μόλις πάρει βράση (αρχίζει να φουσκώνει) αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να γυαλίσει το μίγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Κουταλιά κουταλιά προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και με σύρμα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Τέλος προσθέτουμε το ποτό (κονιάκ, ρούμι ή κουαντρό).
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά με αποσπώμενη βάση.
Τοποθετούμε το παντεσπάνι στη φόρμα.
Με πινέλο βρέχουμε καλά το παντεσπάνι με το σιρόπι.
Απλώνουμε μια λεπτή στρώση μους σοκολάτας.
Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα στήνουμε γύρω γύρω από στη φόρμα.
Αδειάζουμε όλη τη μους στη φόρμα.
Στρώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
Παγώνουμε την τούρτα (χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά γα σφίξει), την ξεφορμάρουμε και τη μεταφέρουμε σε τουρτιέρα.
Γαρνίρουμε με σπασμένα πουράκια και άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0