RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες

Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο σπάλα.
Μισό κιλό κιμά χοιρινό από σπάλα.
Δύο μεγάλα κρεμμύδια, τρεις σκελίδες σκόρδο, ένα πράσο,
τέσσερα αυγά 
Λίγο μαϊντανό, 
μισό ποτήρι νερού γάλα φρέσκο, 
ψίχα από μισή φρατζόλα ψωμί μουσκεμένη, Τριμμένη φρυγανιά. 
150 γραμμάρια γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη. 
Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας, μισό κ.γ. πιπέρι, 1 κ.γ. ρίγανη, μισό κ.γ. τριμμένο κόλιαντρο, μισό κ.γ. μπούκοβο. 
Μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. φυτίνη
2μισυ κιλά πατάτες κομμένες για φούρνο
ελαιόλαδο για επάλειψη 
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες
Για την γέμιση 
4 αυγά βρασμένα 
8 φέτες μπέικον


Εκτέλεση


Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες
Σε μία λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες στραγγίζουμε πολύ καλά το μουσκεμένο ψωμί και το προσθέτουμε και αυτό μαζί με τα αυγά, την τριμμένη γραβιέρα, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το γάλα. 
Βάζουμε τα κρεμμύδια στο multi  το πράσο και τα σκόρδα και τα λιώνουμε, αφού τα λιώσουμε τα προσθέτουμε στην λεκάνη με το μείγμα μας, ψιλό κόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε και αυτόν. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά ώσπου το μείγμα μας να σφίξει, Όταν έχουμε ένα πολύ καλό μείγμα και αρκετά σφιχτό είμαστε έτοιμοι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και περνάμε στην γέμιση, βράζουμε καλά τα τέσσερα αυγά ώστε να είναι σφιχτά περιπου δέκα λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός και τα τυλίγουμε με δύο φέτες μπέικον το καθένα.
Παίρνουμε το ένα μέρος του μείγματος μας και το πλάθουμε κάνοντας το μακρουλό σαν φραντζόλα και το τοποθετούμε στο ταψί μας, ανοίγουμε κατά μήκος στην μέση με τα δάχτυλά μας  ένα αυλάκι και μέσα τοποθετούμε στην σειρά τα τυλιγμένα αυγά με το μπέικον, παίρνουμε το δεύτερο μέρος του μείγματος και το πλάθουμε στο ίδιο μάκρος με το πρώτο και σκεπάζουμε την γέμιση μας ενώνοντας τα δύο μέρη του μείγματος στις άκρες σε όλο το μήκος.
Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος φούρνου τις πλένουμε τις στραγγίζουμε και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο κουρκουμά και τις ανακατεύουμε καλά, κατόπιν τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά του μείγματος μας σε ίσα μέρη, ρίχνουμε περιπου 4 με 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δυο ποτήρια νερό στις πατάτες και την φυτινη την τοποθετουμε σε κομματάκια πάνω στο μείγμα μας.
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά, μπέικον και πατάτες

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και ύστερα χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 45 λεπτά!! 
Η νοστιμιά αυτού του φαγητού θα σας μείνει αξέχαστη!  

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0