RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Σουφλέ τυριών

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
2 κρόκοι αυγού
1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
4 ασπράδια αυγών
Λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)


Σουφλέ τυριών
Σουφλέ τυριών

 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα θερμαίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα.
Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τους κρόκους και στη συνέχεια το κεφαλοτύρι και τη μισή κούπα παρμεζάνα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα (=μέχρι να αφρίσουν σαν ...αφρός ξυρίσματος) και τα προσθέτουμε στο μίγμα απαλά, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσουν τα αυγά.

Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα και πασπαλίζουμε με τη μισή κούπα παρμεζάνας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή, περίπου, ώρα μέχρι, δηλαδή, να ροδίσει η επιφάνεια. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια. Το σερβίρουμε ζεστό.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0