Το αλάτι και πιπέρι θα σας μυήσει σε ένα σουηδικό αμυγδαλωτό που θα πραγματικά θα απολαύσετε!!
Υλικά
265 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 γρμ. αμύγδαλο τριμμένο
100 γρμ. μαργαρίνη
2 φακελάκια βανίλια
Υλικά
265 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 γρμ. αμύγδαλο τριμμένο
100 γρμ. μαργαρίνη
2 φακελάκια βανίλια
Ζάχαρη με λεμόνι
1 κρόκο αυγού
1 κρόκο αυγού
4 ασπράδια
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά, βάζουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για προθέρμανση.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε τα 200 γρ ζάχαρη με το τριμμένο αμύγδαλο. Στο μίγμα ζάχαρης προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά με μία πλαστική σπάτουλα ώστε να μην χάσει η μαρέγκα τον αέρα της (να παραμείνει αφράτη).
Στρώνουμε ειδικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από την ζύμη και το βάζουμε στο ταψί μας σε μικρά στρογγυλά κομματάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γύρω στα 20 με 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση, χτυπάμε 100 γρμ μαργαρίνη με 2 φακελάκια βανίλια και 65 γρ. ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και σε λίγο θα εχουμε μία αφράτη κρέμα βουτύρου.
Παίρνουμε ένα αμυγδαλωτό, αλείφουμε επάνω μία καλή στρώση από κρέμα βουτύρου και το καπακώνουμε με ένα άλλο αμυγδαλωτό.Τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα αμυγδαλωτά, βάζουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για προθέρμανση.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Ανακατεύουμε τα 200 γρ ζάχαρη με το τριμμένο αμύγδαλο. Στο μίγμα ζάχαρης προσθέτουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας προσεχτικά με μία πλαστική σπάτουλα ώστε να μην χάσει η μαρέγκα τον αέρα της (να παραμείνει αφράτη).
Στρώνουμε ειδικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από την ζύμη και το βάζουμε στο ταψί μας σε μικρά στρογγυλά κομματάκια αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.
Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γύρω στα 20 με 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για τη γέμιση, χτυπάμε 100 γρμ μαργαρίνη με 2 φακελάκια βανίλια και 65 γρ. ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και σε λίγο θα εχουμε μία αφράτη κρέμα βουτύρου.
Παίρνουμε ένα αμυγδαλωτό, αλείφουμε επάνω μία καλή στρώση από κρέμα βουτύρου και το καπακώνουμε με ένα άλλο αμυγδαλωτό.Τα βάζουμε αμέσως στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου