Σε αυτήν την συνταγή που θα διαβάσετε στο αλάτι και πιπέρι μπορείτε κατά προτίμηση να χρησιμοποιήστε λωρίδες χοιρινό φιλέτο αντί του βοείου κρέατος.
Υλικά
3/4 του κιλού κόντρα φιλέτο, κομμένο σε 3 εκ. κύβους
31/2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
21/2 κουταλάκια του γλυκού λάδι από σουσάμι
Τρίμα κόκκινης πιπεριάς (Μπούκοβο)
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
1 ματσάκι κάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια
1 αυγό, χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα κλωναράκια τους ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ, βάλτε το φιλέτο κόντρα με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και μια πρέζα μπούκοβο. Βάλτε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερο αλατισμένο να βρασει, προσθέστε το ρύζι και το βράζετε περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζετε το ρύζι και να το επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το μείγμα βόειου κρέατος στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, 2 λεπτά περίπου, και το βγάζουμε απ'ό το τηγάνι, βάζουμε το κάρδαμο και το κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το κάρδαμο είναι απλά μαραμένα, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Βάλτε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο στο τηγάνι. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μια πρέζα μπούκοβο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο τηγάνι ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, το βόειο κρέας, το κάρδαμο και το αυγό. ανακατεύοντας, για 1 έως 2 λεπτά ακόμα. Περιχύνουμε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο στην κορυφή.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
3/4 του κιλού κόντρα φιλέτο, κομμένο σε 3 εκ. κύβους
31/2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
21/2 κουταλάκια του γλυκού λάδι από σουσάμι
Τρίμα κόκκινης πιπεριάς (Μπούκοβο)
1 1/2 φλιτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
1 ματσάκι κάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια
1 αυγό, χτυπημένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα μαζί με τα κλωναράκια τους ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ, βάλτε το φιλέτο κόντρα με 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο και μια πρέζα μπούκοβο. Βάλτε σε μια μέτρια κατσαρόλα νερο αλατισμένο να βρασει, προσθέστε το ρύζι και το βράζετε περίπου 10 λεπτά. Στραγγίζετε το ρύζι και να το επιστρέφετε στην κατσαρόλα.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το μείγμα βόειου κρέατος στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, 2 λεπτά περίπου, και το βγάζουμε απ'ό το τηγάνι, βάζουμε το κάρδαμο και το κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι το κάρδαμο είναι απλά μαραμένα, περίπου 30 δευτερόλεπτα.
Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Βάλτε μερικές σταγόνες σησαμέλαιο στο τηγάνι. Προσθέστε το χτυπημένο αυγό στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Το βγάζουμε από το τηγάνι και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και μια πρέζα μπούκοβο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι στο τηγάνι ανακατεύοντας για 3 λεπτά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, το βόειο κρέας, το κάρδαμο και το αυγό. ανακατεύοντας, για 1 έως 2 λεπτά ακόμα. Περιχύνουμε το υπόλοιπο κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο στην κορυφή.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου