Τα μοσχαρίσια ρολά γεμιστά με ένα μείγμα από κάπαρη, φρυγανιά και μαϊντανό είναι ένα εύκολο, νόστιμο και κομψό πιάτο.
Υλικά
1/4 φλιτζανιού στραγγισμένη κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού ξερό ψωμί η παξιμάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κομμάτια κρέατος Scaloppine (περίπου 1 1/2 κιλό στο σύνολο)
Αλάτι
Φρέσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζάνι κονσερβοποιημένη τριμμένη ντομάτα
300 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε την κάπαρη, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, την πάστα αντζούγιας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βάλτε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας σας και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι πάνω στο κρέας. Βάλτε μερική από τη γέμιση κοντά στο κάτω μέρος του κάθε κομματιού του κρέατος. Τυλίγουμε το κρέας χαλαρά, ώστε να περικλείει τη γέμιση, και την καρφώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα για να σταθεί.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το βούτυρο σε μέτρια ως δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ρολά κρέατος στο τηγάνι και ροδίστε τα για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε το κρέας από το τηγάνι.
Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Βάλτε τώρα το κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε, προσέχωντας να μην κολάνε στο κάτω μέρος του τηγανιού μικρά κομματάκια κρέατος. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Αφήστε το να σιγοβράζει. Επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει, γυρίζοντας τα ρολά μια φορά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι στην σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να πυκνώσει η σάλτσα μας, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολά κρέατος για τον καλύτερο εμπλουτισμό των κυλίνδρων με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
1/4 φλιτζανιού στραγγισμένη κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού ξερό ψωμί η παξιμάδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάστα αντζούγιας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 κομμάτια κρέατος Scaloppine (περίπου 1 1/2 κιλό στο σύνολο)
Αλάτι
Φρέσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζάνι κονσερβοποιημένη τριμμένη ντομάτα
300 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, αναμίξτε την κάπαρη, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, την πάστα αντζούγιας και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Βάλτε το κρέας στον πάγκο της κουζίνας σας και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι πάνω στο κρέας. Βάλτε μερική από τη γέμιση κοντά στο κάτω μέρος του κάθε κομματιού του κρέατος. Τυλίγουμε το κρέας χαλαρά, ώστε να περικλείει τη γέμιση, και την καρφώνουμε κάθε κομμάτι με μια οδοντογλυφίδα για να σταθεί.
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το βούτυρο σε μέτρια ως δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ρολά κρέατος στο τηγάνι και ροδίστε τα για περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε το κρέας από το τηγάνι.
Μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Βάλτε τώρα το κρασί στο τηγάνι και μαγειρέψτε, προσέχωντας να μην κολάνε στο κάτω μέρος του τηγανιού μικρά κομματάκια κρέατος. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι πιπέρι. Αφήστε το να σιγοβράζει. Επιστρέψτε το κρέας στο τηγάνι. Βάλτε το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει, γυρίζοντας τα ρολά μια φορά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι. Προσθέστε το σπανάκι στην σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να πυκνώσει η σάλτσα μας, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολά κρέατος για τον καλύτερο εμπλουτισμό των κυλίνδρων με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου