RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Φετουτσίνι Μπολονέζ

Παραδοσιακά, αυτή η σάλτσα μαγειρεύεται χρησιμοποιώντας βόειο και χοιρινό κιμά. 

Υλικά

Φετουτσίνι ή Λιγκουίνι 11/5 πακέτο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ή σέλερι, ψιλοκομμένο
750 γρ κιμά μίγμα (βόειο κρέας ή μοσχαρίσιο και χοιρινό ) (μισό - μισό μια φορά κομμένο)
Ένα κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες
Ζωμό κοτόπουλου 1/2 φλιτζάνι
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί Romano η ανάλογα με τα γούστα σας και περισσότερο


Φετουτσίνι Μπολονέζ
Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίστε, φυλάσσοντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού τους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε το μίγμα κιμά και μαγειρέύουμε, με μια ξύλινη κουτάλα το παταμε και το ανακατεύουμε ώστε να μην έχει σβώλους και συνεχίζουμε ώσπου το κρέας να μην είναι κόκκινο, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και το αλάτι, σπάμε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, και αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι γεύσεις αναμιχθούν και η σάλτσα να αρχίσει να πήζει, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε τα ζυμαρικά, και το 
1/2 φλιτζάνι από το νερό του βρασμού τους, τον βασιλικό και το τυρί και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμειχθούν. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0