RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή

Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή
 

Υλικά

1 σπλήνα μοσχαρίσια γύρω στο 1,5 κιλό.
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Κανέλα
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 αβγό
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1/2 κούπας κεφαλογραβιέρα γλυκιά τριμμένη
1 κούπα κεφαλογραβιέρα γλυκιά σε κύβος
Ελαιόλαδο

[post_ad]
Σπλήνα μοσχαρίσια γεμιστή
Εκτέλεση

Σε μία μικρή κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τον κιμά και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά ώσπου να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε την μία κούπα σάλτσα ντομάτας και όλο τον πελτέ. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα και μπαχάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί ώσπου να ψηθεί καλά ο κιμάς και να μείνει με ελάχιστα υγρά. Τον αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σπλήνα. Αφού την πλύνουμε καλά, με ένα κοφτερό μαχαίρι τη χαράζουμε κατά μήκος και αρχίζουμε να βαθαίνουμε τη σχισμή σκάβοντας προσεκτικά προς τα κάτω και προς τα πλάγια, προσέχοντας να μην τη τρυπήσουμε. Την βάζουμε σε ένα ταψί.
Ανακατεύουμε στον κιμά τη φρυγανιά, το αυγό και τα τυριά (τριμμένο και κύβους). Σε αυτό το στάδιο ο κιμάς πρέπει να είναι πολύ στεγνός. Αν δεν είναι προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
Γεμίζουμε προσεκτικά τη σπλήνα και ράβουμε τη σχισμή. Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε γύρω από τη σπλήνα στο ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας με αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγο λάδι. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τη σπλήνα και προσθέτουμε και λίγο νερό.
Σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 250 βαθμούς πάνω κάτω για περίπου μία ώρα.
Δέκα λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα.
Στη δίαρκεια του ψησίματος τσεκάρουμε το φαγητό μήπως χρειάζεται και άλλο νερό.


Καλή επιτυχία

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0