RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Σαρδέλες Σαόρ ( Γαλλία )

Υλικά

1 κιλό σαρδέλλες φρέσκες
3 κουταλιές αλεύρι
1 κρεμμύδι
1 ρίζα σέλινο
2 καρότα
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
100 γρ. λάδι
1 ποτήρι ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Σπορέλαιο για τηγανισμα

[post_ad]
Εκτέλεση

<Σαόρ> στη βενετσιάνικη διάλεκτο σημαίνει νοστιμιά. Οι σαρδέλλες σαόρ είναι ένας τυπικός τρόπος παρασκεύης στην περιοχή της βενετίας, για να διατηρηθούν τα ψάρια περισσότερες ημέρες μέσα σε μια γευστική σάλτσα, μαρινάτα. Βγάζετε τα λέπια από τις σαρδέλες αφαιρείτε
τα εντόσθια , τις πλένετε και τις σκουπίζετε με μια πετσέτα. Τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Μόλις τις βγάλετε από το τηγάνι τις τοποθετείτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι και τις αλατίζετε ζεστές. Κόβετε τα χορταρικά σε φετούλες τα αλευρώνετε και τα καβουρδίζετε στο λάδι που τηγανισατε τις σαρδέλλες.
Τοποθετείτε σε βαθύ πυρέξ ή σε πιατέλα πήλινη μία στρώση ψαριού, μια χορταρικών και συνεχίζετε ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Προσθέτετε το σκόρδο, τη δάφνη και το πιπέρι.
Περιχύνετε με ωμό λάδι και καυτό ξύδι. Σκεπάζετε την πιατέλα και την τοποθετείτε σε δροσερό μέρος όχι όμως στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0