RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Εσκαλόπ με Σάλτσα Ντομάτας ( Ισπανία )

Υλικά


6 φέτες μοσχαρίσιου κρέατος
1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
6 φύλλα φασκομηλιάς
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

Εσκαλόπ με Σάλτσα Ντομάτας ( Ισπανία ) 6 φέτες μοσχαρίσιου κρέατος 1 κιλό αποφλοιωμένες ντομάτες 1 κρεμμύδι 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο 6 φύλλα φασκομηλιάς 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 3 κουταλιές βούτυρο 6 κουταλιές αλεύρι αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Πλένετε τις ώριμες σφιχτές ντομάτες, αφαιρείτε τη φλούδα τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε. Βάζετε μια κατσαρόλα
με το λάδι στη φωτιά και σωτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει, προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, 
τα φύλλα της φρέσκιας μυρωδάτης φασκομηλιάς ψιλοκομμένα και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει. Χτυπάτε ελαφρά με 
τον μπαλτά τις φέτες του κρέατος, τις αλατοπιπερώνετε και τις αλευρώνετε. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με το 
βούτυρο και όταν λυώση, τοποθετείτε και τις φέτες του κρέατος χωριστά τη μια από την άλλη και τις ροδίζετε
ομοιόμορφα κι από τις δυο μεριές, σε δυνατή φωτιά. Τις σβύνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί, ρίχνετε στο
τηγάνι και τη σάλτσα με τις ντομάτες. Δοκιμάζετε το αλάτι κι αφήνετε το φαγητό να βράσει για λίγα λεπτά με 
τη σάλτσα του. Σερβίρετε σε ζεστό πυρέξ και φέρνετε τις εσκαλόπ στο τραπέζι.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0