RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Αρνί του φούρναρη ( Ιταλία )

Υλικά


1 1/2 κιλού μπούτι αρνιού
δεντρολίβανο
80γρ. βούτυρο
100γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2/3 φλυτζανιού λευκό κρασί
1 κιλό πατάτες


Αρνί του φούρναρη ( Ιταλία ) 1 1/2 κιλού μπούτι αρνιού δεντρολίβανο 80γρ. βούτυρο 100γρ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 2/3 φλυτζανιού λευκό κρασί 1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση


Το αρνί του φούρναρη δεν είναι παρά ένα κλασικό ψητό στο φούρνο. Την εποχή που δεν υπήρχαν φούρνοι στο σπίτι,
πήγαιναν το φαγητό στο φούρναρη. Βγάζετε τα κόκκαλα από το μπούτι του αρνιού και τοποθετείτε μέσα στο ψαχνό
αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Το κλείνετε ξανά και το δένετε για να πάρει το κανονικό του σχήμα. Βάζετε σε πολύ
ζεστό φούρνο. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, το περιχύνετε κάθε τόσο με λευκό κρασί και το μαλακώνετε με κομματάκια
βούτυρο. Ρίχνετε και μικρές τρυφερές πατάτες, που θα ψηθούν μέσα στη νόστιμη σάλτσα του κρέατος. Το ψήσιμο θα 
κρατήσει μιάμιση περίπου λεπτές φέτες και τις τοποθετείτε σε μια οβάλ πιατέλα. Περιχύνετε το ψητό με τη σάλτσα
το γαρνίρετε με τις πατατούλες και με φύλλα κόκκινου ραδικιού.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0