Υλικά
3 μισά κοτόπουλα (των 500-700γρ.)
3 κουταλιές ξεφλουδισμένες ντομάτες
3 φέτες λαρδιού
3 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα
1 κρεμμύδι
φασκομηλιά, δεντρολίβανο
μισή ρίζα σέλινο
μισό κιλό αλεύρι
μισό λίτρο χλιαρό νερό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε όλα τα χορταρικά και τα κόβετε ψιλά σαν σπίρτα. Καθαρίζετε επίσης τα κοτόπουλα,
τα καψαλίζετε τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Ανακατεύετε το αλεύρι με το χλιαρό νερό και ετοιμάζετε
μια ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη και την στρώνετε με μια σπάτουλα σε ύψος 1-2 εκ. Χωρίζετε το φύλλο της
ζύμης σε 3 κομμάτια και σκορπίζετε από πάνω φύλλα δεντρολίβανου, φασκομηλιάς και μια σκελίδα σκόρδο.
Πάνω σε κάθε φύλλο ζύμης βάζετε από μισό κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε με μια φέτα λαρδιού
και συνεχίζετε με τα ψιλοκομμένα χορταρικά και τις ντομάτες. Τυλίγετε το κοτόπουλο μέσα στο φύλλο της
ζύμης, αλείφετε την επιφάνεια μ' ένα πινελάκι που βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και αποτελειώνετε,
σχηματίζοντας σχέδια στην επάνω επιφάνεια με ζύμη που έχετε κρατήσει και με τη βοήθεια μιας σύριγγας.
Στερεώνετε την διακόσμηση με μια οδοντογλυφίδα, που θα βοηθήσει και την εσωτερική εμφάνιση και που θα
αφαιρέσετε στο τέλος. Πασπαλίζετε το ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε τα τρία περιτυλιγμένα κοτποπουλα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο επί μια ώρα. Μεταφέρετε τα κοτόπουλα στο τραπέζι ακόμη κλεισμένα
στη ζύμη. Τα ανοίγετε μπροστά στους καλεσμένους σας κόβοντας ένα οβάλ κομμάτι από το επάνω μέρος του
ψωμιού για να μπορέσουν να σερβιριστούν το κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!!!
3 μισά κοτόπουλα (των 500-700γρ.)
3 κουταλιές ξεφλουδισμένες ντομάτες
3 φέτες λαρδιού
3 σκελίδες σκόρδου
3 καρότα
1 κρεμμύδι
φασκομηλιά, δεντρολίβανο
μισή ρίζα σέλινο
μισό κιλό αλεύρι
μισό λίτρο χλιαρό νερό
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε όλα τα χορταρικά και τα κόβετε ψιλά σαν σπίρτα. Καθαρίζετε επίσης τα κοτόπουλα,
τα καψαλίζετε τα πλένετε και τα σκουπίζετε. Ανακατεύετε το αλεύρι με το χλιαρό νερό και ετοιμάζετε
μια ζύμη. Απλώνετε τη ζύμη και την στρώνετε με μια σπάτουλα σε ύψος 1-2 εκ. Χωρίζετε το φύλλο της
ζύμης σε 3 κομμάτια και σκορπίζετε από πάνω φύλλα δεντρολίβανου, φασκομηλιάς και μια σκελίδα σκόρδο.
Πάνω σε κάθε φύλλο ζύμης βάζετε από μισό κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε με μια φέτα λαρδιού
και συνεχίζετε με τα ψιλοκομμένα χορταρικά και τις ντομάτες. Τυλίγετε το κοτόπουλο μέσα στο φύλλο της
ζύμης, αλείφετε την επιφάνεια μ' ένα πινελάκι που βουτάτε στο χτυπημένο αυγό και αποτελειώνετε,
σχηματίζοντας σχέδια στην επάνω επιφάνεια με ζύμη που έχετε κρατήσει και με τη βοήθεια μιας σύριγγας.
Στερεώνετε την διακόσμηση με μια οδοντογλυφίδα, που θα βοηθήσει και την εσωτερική εμφάνιση και που θα
αφαιρέσετε στο τέλος. Πασπαλίζετε το ταψί με αλεύρι και τοποθετείτε τα τρία περιτυλιγμένα κοτποπουλα.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο επί μια ώρα. Μεταφέρετε τα κοτόπουλα στο τραπέζι ακόμη κλεισμένα
στη ζύμη. Τα ανοίγετε μπροστά στους καλεσμένους σας κόβοντας ένα οβάλ κομμάτι από το επάνω μέρος του
ψωμιού για να μπορέσουν να σερβιριστούν το κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου