RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κοκ-ω-βεν (Γαλλία)

Υλικά


1 κόκορας 1 1/2 κιλό
100γρ. βούτυρο
4 σκορδάκια φρέσκα
3 κουταλιές καλό κονιάκ
1/2 κιλό άσπρο κρασί αρετσίνωτο
150γρ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν
300γρ. μανιτάρια
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Κοκ-ω-βεν (Γαλλία) 1 κόκορας 1 1/2 κιλό 100γρ. βούτυρο 4 σκορδάκια φρέσκα 3 κουταλιές καλό κονιάκ 1/2 κιλό άσπρο κρασί αρετσίνωτο 150γρ. κρέμα γάλακτος αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν 300γρ. μανιτάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση


Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες και κρατάτε χωριστά το συκώτι. Ροδίζετε με το βούτυρο τα κομμάτια του 
κοτόπουλου στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα σκόρδα ψιλοκομμένα, και τα αφήνετε στη φωτιά ως να μαραθούν
τα σκόρδα. Τα σβύνετε με το κονιάκ και τα ανάβετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, που βγάζετε από τη φωτιά
κι αφήνετε να σταθούν 5 λεπτά. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στην φωτιά, περιβρέχετε το κοτόπουλο με το κρασί
και με 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε και με καγιέν. Όταν πάρουν βράσει, 
χαμηλώνετε τη φωτιά. Σε μισή ώρα προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και το συκώτι του κόκορα
και τα αφήνετε ως να ψηθούν.
Σερβίρετε τα κομμάτια σε πιατέλα που διατηρείτε ζεστή. Προσθέτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος τη σάλτσα
του ψησίματος με τα μανιτάρια. Ανακατεύετε και μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο και περιχύνετε το κοτόπουλο.
Ραντίζετε από πάνω τον μαϊντανο ψιλοκομμένο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0