RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Εύκολο και Γρήγορο Κεϊκ Σοκολάτας

Υλικά

3 αυγά
1 φλιτζάνι  ζάχαρη
2 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι λάδι
4 κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας  ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1  βανίλιες
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1 Μικρή συσκευασία nutella

Εύκολο και Γρήγορο Κεϊκ Σοκολάτας
Εκτέλεση


Σπάστε τα αυγά σε ένα  μπολ. 
Προσθέστε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ανακατέψτε με το μίξερ  για 5 λεπτά. 
Βάλτε το γάλα, το λάδι, τις 4 κουταλιές ζάχαρη και το κακάο σε ένα ξεχωριστό μπολ. 
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
Κρατήστε  1,5 φλιτζάνι από το μείγμα και προσθέστε και την noutella (Θα ρίξουμε αυτό το μείγμα πάνω από το κέικ μετά το ψήσιμο). Το υπόλοιπο μείγμα του κακάο το προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά . Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες στο μείγμα. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα προς την ίδια κατεύθυνση.
Ρίξτε το μείγμα  σε ένα μεσαίου μεγέθους  βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. 
Ψήστε το κέικ σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 με 180 βαθμούς 35-40 λεπτά .

Εφόσον είναι έτοιμο, αφαιρέστε το  κέικ από το φούρνο. 
Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα μαχαίρι, κόψτε ατην μεση το κέικ. Χύστε ανάμεσα και από πάνω το μείγμα από κακάο και nutella που έχετε κρατήσει ( 1,5 φλιτζάνι + την nutella) απλώστε με τη βοήθεια μιας μαριζ. Αφήστε το  κέικ να κρυώσει για λίγο 30 λεπτά περίπου και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0