Υλικά
Τέσσερα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 φέτες μοτσαρέλα
16 φέτες πεπερόνι
8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μια σάλτσα τοματα για πίτσα
Τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
Ρίγανη, κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής προσεκτικά κόψτε το στήθος οριζόντια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, ανοίξτε το στήθος σαν ένα βιβλίο και καλύψτε το με μεμβράνη. Χρησιμοποιώντας μια σφύρα κρέατος ή πλάστη, χτυπάτε το κοτόπουλο να ανοίξει και να απλώσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι το κάθε στήθος. Στρώνουμε σε κάθε στήθος με 3 φέτες τυριού, κόβοντας τις άκρες που προεξέχουν για να χωρέσει μέσα στο κοτόπουλο. Στη συνέχεια, στρώνουμε το πεπερόνι 4 φέτες σε κάθε στήθος, και στη συνέχεια το βασιλικό. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ένα κύλινδρο και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να κλείσει το κρέας όσο το δυνατόν καλύτερα. αλάτοπιπερώστε από πάνω όλα τα στήθη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κοτόπουλο προσεκτικά στο τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, 10 έως 15 λεπτά συνολικά. Γυρίστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ρίξτε την σάλτσα, επικαλύπτοντας το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες πριν από το σερβίρισμα. Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και ρίγανη και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή επιτυχία!!!
Τέσσερα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
12 φέτες μοτσαρέλα
16 φέτες πεπερόνι
8 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Μια σάλτσα τοματα για πίτσα
Τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
Ρίγανη, κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα ξύλο κοπής προσεκτικά κόψτε το στήθος οριζόντια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι. Στη συνέχεια, ανοίξτε το στήθος σαν ένα βιβλίο και καλύψτε το με μεμβράνη. Χρησιμοποιώντας μια σφύρα κρέατος ή πλάστη, χτυπάτε το κοτόπουλο να ανοίξει και να απλώσει. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι το κάθε στήθος. Στρώνουμε σε κάθε στήθος με 3 φέτες τυριού, κόβοντας τις άκρες που προεξέχουν για να χωρέσει μέσα στο κοτόπουλο. Στη συνέχεια, στρώνουμε το πεπερόνι 4 φέτες σε κάθε στήθος, και στη συνέχεια το βασιλικό. Τυλίγουμε το κοτόπουλο σε ένα κύλινδρο και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να κλείσει το κρέας όσο το δυνατόν καλύτερα. αλάτοπιπερώστε από πάνω όλα τα στήθη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια έως υψηλή θερμότητα. Προσθέστε το κοτόπουλο προσεκτικά στο τηγάνι, αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές, 10 έως 15 λεπτά συνολικά. Γυρίστε τη θερμότητα στο χαμηλό και ρίξτε την σάλτσα, επικαλύπτοντας το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες πριν από το σερβίρισμα. Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και ρίγανη και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, αν θέλετε.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου