RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Πέννες με τρία τυριά σπαράγγια και τοματίνια

Αν σας αρέσουν οι πέννες η τα ιταλικά ziti, θα λατρέψετε αυτή την συνταγή που θα σας δώσει το αλάτι και πιπέρι, με τρία τυριά σπαράγγια και γλυκά ντοματίνια. Για να πετύχετε ακριβώς την σάλτσα, μια τεχνική που χρησιμοποιείται από πολλούς ιταλούς μάγειρες και σεφ, είναι να προσθέσετε λίγο από το αμυλούχο υγρό βρασμού των ζυμαρικών στη σάλτσα για να του δώσει επιπλέον δέσιμο και μια κρεμώδη υφή.

Υλικά

Μισό κιλο πέννες ή Ιταλικά ziti
3/4 του κιλού σπαράγγια, κομμένα σε 5 εκατοστών κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμμένο
1 φλιτζάνι ντοματάκια, κομμένα στην μέση
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι τυρί ρικότα
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο μοτσαρέλα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό


Πέννες με τρία τυριά σπαράγγια και τοματίνια
Εκτέλεση

Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα ζυμαρικά και τα σπαράγγια είναι τρυφερά, περίπου 3 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια και κρατάμε σε ΄μια κούπα 1/4 φλιτζανιού του ζωμού μαγειρέματος.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το ricotta και το ζωμό μαγείρεματος που φυλάξαμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε στην σάλτσα μας το μείγμα ζυμαρικών με σπαράγγια, μοτσαρέλα, παρμεζάνα και βασιλικό και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθεί καλά. Σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0