Το αλάτι και πιπέρι σας παρουσιάζει ένα πιάτο που εξασφαλίζει την ισορροπία ανάμεσα στο να είναι υγιές, εύκολο και νόστιμο.Αυτή η συνταγή έχει και τα τρία στοιχεία. Χρησιμοποιώντας ένα βάζο σάλτσα ζυμαρικών και κατεψυγμένων λαχανικών μειώνετε το χρόνο προετοιμασίας σας στο μισό, παρέχοντας παράλληλα όλες αυτές τις σημαντικές γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμμένο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κολοκυθάκι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμμένο
2 κεφαλές νωπά κομμένα μπρόκολο σε μικρά κομματάκια
1 κύβο κοτόπουλο η ζωμο κοτόπουλου που έχετε φυλάξει στην κατάψυξη
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
1 κιλό πέννες, ριγκατόνι ή ziti ζυμαρικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε 1.1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια έως υψηλή θερμότητα, προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέστε το κρεμμύδι το σκόρδο, και τα μπιζέλια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
1 κύβο κοτόπουλο η ζωμο κοτόπουλου που έχετε φυλάξει στην κατάψυξη
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια
1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά
1 κιλό πέννες, ριγκατόνι ή ziti ζυμαρικά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Προσθέστε 1.1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο σε μέτρια έως υψηλή θερμότητα, προσθέστε τα κολοκυθάκια και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέστε το κρεμμύδι το σκόρδο, και τα μπιζέλια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προθέτουμε το μπρόκολο, και τον ζωμό κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο να είναι απλώς ζεστό, 2-3 λεπτά περίπου.
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το βάζο σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να ερθουν όλα στην ίδια θερμοκρασία και αποσύρουμε από την φωτιά
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente - ή για δύο λεπτά λιγότερο από αυτο που η συσκευασία συνιστά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε.
Σερβίρετε ζεστό με γαρνιτούρα από τυρί παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!
Ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το βάζο σάλτσα, ανακατεύουμε μέχρι να ερθουν όλα στην ίδια θερμοκρασία και αποσύρουμε από την φωτιά
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά μέχρι al dente - ή για δύο λεπτά λιγότερο από αυτο που η συσκευασία συνιστά. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε.
Σερβίρετε ζεστό με γαρνιτούρα από τυρί παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου