Υλικά
1 γαλοπούλα 2 κιλών
12 φέτες λαρδιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
φασκομηλιά
3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε μια τρυφερή παχειά γαλοπούλα, αφαιρείτε τα εντόσθια την καψαλίζετε και την πλένετε. Την αρωματίζετε
εσωτερικά με τη φασκομηλιά, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και την αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το κεφάλι και τα πόδια
την περιτυλίγετε με τις φέτες του λαρδιού και την δένετε με λευκό σπάγγο, ενώνοντας τα μπούτια και τις φτερούγες
στη κοιλιά. Περνάτε τη γαλοπούλα στη σούβλα και την αφήνετε να ψηθεί από μιάμιση έως δύο ώρες. Βάζετε σ' ένα
δοχείο λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι και καθώς γυρίζει η γαλοπούλα την ραντίζετε μ' ένα πινέλο.
Μόλις ροδίσει και ψηθεί την βγάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το δέσιμο και το λαρδί στο οποίο την έχετε περιτυλίξει
και την κόβετε σε κομμάτια του γούστου σας. Την ακουμπάτε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με φύλλα μαρουλιού και
καρδιές κόκκινου ραδικιού. Τυλίγετε με φουντίτσες από χαρτί τα κόκκαλα που εξέχουν.
Καλή επιτυχία!!!
1 γαλοπούλα 2 κιλών
12 φέτες λαρδιού
1 ποτήρι ελαιόλαδο
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
φασκομηλιά
3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε μια τρυφερή παχειά γαλοπούλα, αφαιρείτε τα εντόσθια την καψαλίζετε και την πλένετε. Την αρωματίζετε
εσωτερικά με τη φασκομηλιά, το δεντρολίβανο, το σκόρδο και την αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το κεφάλι και τα πόδια
την περιτυλίγετε με τις φέτες του λαρδιού και την δένετε με λευκό σπάγγο, ενώνοντας τα μπούτια και τις φτερούγες
στη κοιλιά. Περνάτε τη γαλοπούλα στη σούβλα και την αφήνετε να ψηθεί από μιάμιση έως δύο ώρες. Βάζετε σ' ένα
δοχείο λάδι μαζί με αλάτι και πιπέρι και καθώς γυρίζει η γαλοπούλα την ραντίζετε μ' ένα πινέλο.
Μόλις ροδίσει και ψηθεί την βγάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το δέσιμο και το λαρδί στο οποίο την έχετε περιτυλίξει
και την κόβετε σε κομμάτια του γούστου σας. Την ακουμπάτε σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με φύλλα μαρουλιού και
καρδιές κόκκινου ραδικιού. Τυλίγετε με φουντίτσες από χαρτί τα κόκκαλα που εξέχουν.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου