Υλικά
3/4 κιλού μυαλά μοσχαρίσια
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές ξύδι
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβετε τα μυαλά με λεμόνι, τα τοποθετείτε μεα σε κρύο νερό επί μισή ώρα και έπειτα τα στραγγίζετε.
Αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη και τις φλεβίτσες με το αίμα, περνάτε ξανά τα μυαλά με λεμόνι και
τα βάζετε μέσα σε κρύο νερό ώσπου να ασπρίσουν.Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε ένα
φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, το καρότο και λίγο ξύδι και όταν πάρει βράσει ρίχνετε και τα
μυαλά να βράσουν. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε κομμάτια, τα αλατοπιπερώνετε και τ' αλευρώνετε.
Τοποθετείτε σ' ένα φαρδύ τηγάνι το βούτυρο, το βάζετε στη φωτιά και όταν λυώσει και ροδίση ρίχνετε
και τα μυαλά, τα οποία ροδίζετε απ' όλες τις πλευρές. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά τα τοποθετείτε
σ' ένα πυρέξ και τα διατηρείτε ζεστά. Πριν τα φέρετε στο τραπέζι τα περιχύνετε με ζεστό λυωμένο
βούτυρο και με σταγόνες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!
3/4 κιλού μυαλά μοσχαρίσια
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
4 κουταλιές ξύδι
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβετε τα μυαλά με λεμόνι, τα τοποθετείτε μεα σε κρύο νερό επί μισή ώρα και έπειτα τα στραγγίζετε.
Αφαιρείτε την εξωτερική μεμβράνη και τις φλεβίτσες με το αίμα, περνάτε ξανά τα μυαλά με λεμόνι και
τα βάζετε μέσα σε κρύο νερό ώσπου να ασπρίσουν.Βάζετε στη φωτιά μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνετε ένα
φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, το καρότο και λίγο ξύδι και όταν πάρει βράσει ρίχνετε και τα
μυαλά να βράσουν. Τα στραγγίζετε, τα κόβετε σε κομμάτια, τα αλατοπιπερώνετε και τ' αλευρώνετε.
Τοποθετείτε σ' ένα φαρδύ τηγάνι το βούτυρο, το βάζετε στη φωτιά και όταν λυώσει και ροδίση ρίχνετε
και τα μυαλά, τα οποία ροδίζετε απ' όλες τις πλευρές. Όταν τα βγάλετε από τη φωτιά τα τοποθετείτε
σ' ένα πυρέξ και τα διατηρείτε ζεστά. Πριν τα φέρετε στο τραπέζι τα περιχύνετε με ζεστό λυωμένο
βούτυρο και με σταγόνες λεμονιού.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου