RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Στρούντελ με μήλα (Γερμανία)

Υλικά


Για τη ζύμη

250γρ. αλεύρι
60γρ. βούτυρο
30γρ. λάδι
ξύδι
1 αυγό
150γρ. νερό χλιαρό
100γρ. γαλέτα τριμμένη

Για τη γέμιση

1 1/2 κιλό μήλα
80γρ. αμύγδαλα τριμμένα
5γρ. κανέλλα
80γρ. σταφίδα σουλτανίνα
150γρ. ζάχαρη


Στρούντελ με μήλα (Γερμανία)
Εκτέλεση


Σε μια λεκανίτσα ανακατεύετε το αλεύρι, το αυγό το λάδι και μερικές σταγόνες ξύδι μαζί με το χλιαρό
νερό. Όταν όλα τα υλικά ανακατευτούν καλά, βάζετε τη ζύμη πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και το 
δουλεύετε πολύ καλά. Τη σκεπαζέτε με μια ζεστή σουπιέρα και την αφήνετε έτσι για 45 λεπτά. Την ανοίγετε
σε πολύ λεπτό φύλλο. Αλοίφετε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο και την πασπαλίζετε με την γαλέτα, 
που θα έχετε προηγουμένος ροδίσει με βούτυρο. Αφού ξεφλουδίσετε τα μήλα, τα κόβετε σε λεπτές φετούλες.
Τα ανακατεύετε με την σταφίδα (που θα έχετε αφήσει αρκετή ώρα μέσα σε ρούμι), τα τρυμμένα αμύγδαλα τη
ζάχαρη και την κανέλα. Απλώνετε τη γέμιση στα 2/3 της ζύμης και την τυλίγετε σφιχτά σε ρολό. Αλοίφετε
το στρούντελ με λυωμένο βούτυρο. Το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε μέτριο φούρνο επι 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0