RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Berliner Λουκουμάδες φούρνου (Γερμανία)

Υλικά

350 γρ αλευρι για τσουρέκια
150 ml γαλα χλιαρο
22 γρ φρέσκια μαγιά
1 αυγο
5 κ. σ. ζαχαρη
2 κ. σ. μαργαρίνη η Βουτυρο
1 πρέζα αλατι
Για το γέμισμα Μαρμελαδα της αρεσκείας σας η λιωμένη σοκολατα
Λιωμένο βουτυρο για το αλοιμα
Άχνη για το πασπαλισμα



Berliner Λουκουμάδες φούρνου (Γερμανία)
Εκτέλεση

Βαζουμε την Μαγια με το χλιαρο γαλα και την ζαχαρη σε μια λεκάνη του μιξερ. Ανακατεύουμε λιγο με ενα πιρούνι μεχρι να λιώσει η μαγιά. Προσθετουμε το αλευρι , αλατι, και το αυγο και τα ζυμωνουμε ,με τον γαντζο του μιξερ. Ριχνουμε και το μαλακο βουτυρο η την μαργαρίνη, τα ζυμωνουμε με τον Γατζο για 10 λεπτα
Μοιράζουμε τη ζυμη σε 7 κομματια και τα πλάθουμε σε στρογγυλά μπαλακια. Τα βαζουμε επανω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει μια λαδοκολα, τα σκεπαζουμε με πετσετα και αφηνουμε για 45 λεπτα σε ζεστο μέρος να ξεκουραστει η ζυμη.
Ανάβουμε το φουρνο στους 180 - 190 βαθμούς πάνω κατω και βαζουμε την λαμαρίνα στην μεση του φουρνου μας. Ψήνουμε για 14 εως 15 λεπτα ανάλογα τον φουρνο θα εχουν παρει ενα πολυ ελαφρυ χρυσάφι χρωμα οχι να πολυψηθουνε γιατι θα ειναι στεγνα.
Τα βγαζουμε, αφηνουμε λιγο να κρυωσουν και με μια σύριγγα ( εχουν κατι μεγάλες τα φαρμακεία ) τα γεμίζουμε με την μαρμελαδα η την λιωμένη σοκολατα. Αλοιφουμε προσεχτικά με το λιωμένο βούτυρο και βαζουμε μεσα σε μια λεκάνη με αχνη η τα πασπαλιζουμε με αχνη αν δεν θελουμε να ειναι πολυ γλυκα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0