Υλικά
4 κόκκινες πιπεριές
αλάτι
400 γρ. ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά(για πανάρισμα)
100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
πιπέρι
50ml ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
βασιλικό, τριμμένο πεκορίνο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψάκι τις πιπεριές και τους ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος στη
μέση και απομακρύνουμε τα σπόρια.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες
του σκόρδου και το βασιλικό. Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το τριμμένο πεκορίνο, το βασιλικό
και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε προσικτικά με τη βοήθεια
ξύλινας σπάτουλας, πάνω σε κάθε κομμάτι πιπεριάς λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε την πιπεριά και την τοποθετούμε
πάνω σε πιάτο. Γαρνίρουμε με πεκορίνο, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!!!
4 κόκκινες πιπεριές
αλάτι
400 γρ. ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι βασιλικό
150 γρ. τριμμένη φρυγανιά(για πανάρισμα)
100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
πιπέρι
50ml ελαιόλαδο
Για το γαρνίρισμα
βασιλικό, τριμμένο πεκορίνο, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ταψάκι τις πιπεριές και τους ρίχνουμε μπόλικο αλάτι. Τις ψήνουμε για 10 λεπτά στο γκριλ του φούρνου.
Τις γυρίζουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε τη φλούδα από τις πιπεριές, τις κόβουμε κατά μήκος στη
μέση και απομακρύνουμε τα σπόρια.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες
του σκόρδου και το βασιλικό. Βάζουμε σε μπολ την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το τριμμένο πεκορίνο, το βασιλικό
και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Βάζουμε προσικτικά με τη βοήθεια
ξύλινας σπάτουλας, πάνω σε κάθε κομμάτι πιπεριάς λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε την πιπεριά και την τοποθετούμε
πάνω σε πιάτο. Γαρνίρουμε με πεκορίνο, βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου