Υλικά
500γρ. χταπόδι
200ml κόκκινο κρασί
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
100γρ. γαλέτα για πανάρισμα
25γρ. μαϊντανό
25γρ. άνηθο
100γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι. Σκεπάζουμε να βγάλει
τα νερά του και να αχνιστεί, να γίνει κόκκινο. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, σκεπάζουμε και βράζουμε για
45 περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε το βρασμένο χταπόδι και αφαιρούμε το δέρμα του. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
τα πλοκάμια. Τα ψιλοκόβουμε στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένη μάζα. Βάζουμε το κομμένο χταπόδι σε
λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τη γαλέτα. Ψιλοκόβουμε
τον άνηθο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε επίσης. Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα
υλικά. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με κουταλάκι του γλυκού και το πλάθουμε με τα χέρια σε
μπαλίτσες με μέγεθος δαμάσκηνου. Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε με
άφθονο πολύ καυτό λάδι (να κολυμπούν). Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφήτικο χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε
καυτά.
Καλή επιτυχία!!!
500γρ. χταπόδι
200ml κόκκινο κρασί
50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
100γρ. γαλέτα για πανάρισμα
25γρ. μαϊντανό
25γρ. άνηθο
100γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το χταπόδι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι. Σκεπάζουμε να βγάλει
τα νερά του και να αχνιστεί, να γίνει κόκκινο. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, σκεπάζουμε και βράζουμε για
45 περίπου λεπτά. Καθαρίζουμε το βρασμένο χταπόδι και αφαιρούμε το δέρμα του. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια
τα πλοκάμια. Τα ψιλοκόβουμε στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένη μάζα. Βάζουμε το κομμένο χταπόδι σε
λεκάνη και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τη γαλέτα. Ψιλοκόβουμε
τον άνηθο και το μαϊντανό και τα προσθέτουμε επίσης. Ζυμώνουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αναμειχθούν καλά τα
υλικά. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα με κουταλάκι του γλυκού και το πλάθουμε με τα χέρια σε
μπαλίτσες με μέγεθος δαμάσκηνου. Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι και αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε με
άφθονο πολύ καυτό λάδι (να κολυμπούν). Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφήτικο χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε
καυτά.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου