RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μελιτζάνες Καπονάτα (Σικελία)

Υλικά


4 μελιτζάνες
αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
1 καρότο
1 κλαράκι σέλερι
2 κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
πιπέρι
100γρ. κάπαρη
200γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
100γρ. αποξηραμένες ντομάτες
25ml. ξύδι από λευκό κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη

Για το γαρνίρισμά μαϊντανό


Μελιτζάνες Καπονάτα (Σικελία)
Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και μετά σε κύβους. Τις αλατίζουμε καλά και τις
αφήνουμε 20 λεπτά σε σουρωτήρι"να τραβήξουν" . Ξεπλένουμε και τις αφήνουν να στραγγίξουν καλά.Τις σοτάρουμε
για 10 περίπου λεπτά μέσα σε 50ml ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε και ξύνουμε στον τρίφτη το καρότο. Πλένουμε το 
σέλερι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Ξεφλουδίζουμε τις
ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τσιγαρίζουμε στο 
τηγάνι το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σέλερι και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, 
μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο σα γυαλί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το καρότο, μετα την κάπαρη, τις ελιές κομμένες σε στρογγυλές φετούλες, τις λιαστές ντομάτες
ψιλοκομμένες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 10 λεπτα. Προσθέτουμε
τις μελιντζάνες (κομμένες σε κύβους) και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε ξύδι και ζάχαρη και 
ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0