RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Γλυκά Ανατολής - Κανταΐφι

Υλικά

500 γρ. φύλλο για κανταΐφι σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο + 2 κουταλιές της σούπας
½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
250 γρ. μαργαρίνη λειωμένη ή λάδι|
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κουταλιά της σούπας τριμμένο γαρύφαλλο
½ κουταλιά της σούπας τριμμένη κανέλλα

Γλυκά Ανατολής - Κανταΐφι

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό
4 φλιτζάνια ζάχαρη
¼ φλιτζανιού μέλι
¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
1 φλούδα πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλλα
4-5 καρφάκια γαρύφαλλο



Εκτέλεση

Χωρίζετε το φύλλο κανταϊφιού σε 20 ίσα μέρη και με ένα πινέλο τα ραντίζετε με τη μαργαρίνη ή το λάδι. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τα φιστίκια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το γαρύφαλλο. Παίρνετε μία μπάλα από το φύλλο κανταΐφι στην παλάμη σας και αφού δημιουργήσετε μία λακκούβα, γεμίζετε με μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Τυλίγετε σε μπαλίτσες κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Οι μπαλίτσες δεν θα πρέπει να είναι πολύ σφικτές. Βάζετε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνετε με την υπόλοιπη μαργαρίνη ή το λάδι. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι. Αφήνετε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι

Σε ένα σκεύος βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζετε αφαιρώντας τον αφρό. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου για 10 λεπτά. Περιχύνετε το κανταΐφι με το σιρόπι και πασπαλίζετε με τις δύο κουταλιές της σούπας τριμμένο φιστίκι.


Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0