Ένα πολύ ωραίο Γερμανικό γλυκό με φρούτα και κρέμα, πού ψήνεται στο φούρνο!
Υλικά
Ζύμη κραμπελ
250 γρ. ζαχαρη
500 γρ. αλευρι
2 βανιλιες
1 φακελάκι μπέικιν
2 αυγά
250 γρ. μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό
Γέμιση
1 κιλό 10% πολυ καλα στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας (από αυτήν που την βράζουμε)
2-3 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χύμα απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 κιλό Φρουτα φρέσκα κομμένα σε φέτες ο,τι έχουμε, ή ότι μας αρέσει.
Εκτέλεση
Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς.
Κάνουμε την γέμιση: Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί 2 με 3 λεπτά.
Βουτυρωνουμε το ταψί της κουζίνας 40x35 περιπου και το πασπαλιζουμε με αλευρι, αν έχουνε βάζουμε και μια λαδοκολα στον πάτο για πιο καλα.
Κάνουμε τη ζύμη κραμπελ: Βάζουυμε σε λεκανη τα υλικά ολα μαζί και με τα χερια μας τα τριβουμε, οχι ΖΥΜΩΜΑ.
Παίρνουμε το 2|3 απο την ζυμη και την βαζουμε στο ταψί, το παταμε, ριχνουμε την κρέμα και επάνω τα φρούτα. Τα πατάμε λίγο. Μετά , την υπολοιπη ζυμη την πασπαλιζουμε επανω στα φρούτα.
Ψήνουμε για 35 -40 λεπτα, να εχει ενα ωραιο χρυσαφενιο χρωμα, οταν κρυωσει καλα πασπαλιζουμε με αχνη και σερβίρουμε με σαντιγι.
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
Ζύμη κραμπελ
250 γρ. ζαχαρη
500 γρ. αλευρι
2 βανιλιες
1 φακελάκι μπέικιν
2 αυγά
250 γρ. μαργαρίνη η βούτυρο μαλακό
Γέμιση
1 κιλό 10% πολυ καλα στραγγιστό γιαούρτι
300 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλιας (από αυτήν που την βράζουμε)
2-3 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χύμα απο 1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 κιλό Φρουτα φρέσκα κομμένα σε φέτες ο,τι έχουμε, ή ότι μας αρέσει.
Εκτέλεση
Αναβουμε τον φουρνο στους 200 βαθμούς.
Κάνουμε την γέμιση: Στο μίξερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί 2 με 3 λεπτά.
Βουτυρωνουμε το ταψί της κουζίνας 40x35 περιπου και το πασπαλιζουμε με αλευρι, αν έχουνε βάζουμε και μια λαδοκολα στον πάτο για πιο καλα.
Κάνουμε τη ζύμη κραμπελ: Βάζουυμε σε λεκανη τα υλικά ολα μαζί και με τα χερια μας τα τριβουμε, οχι ΖΥΜΩΜΑ.
Παίρνουμε το 2|3 απο την ζυμη και την βαζουμε στο ταψί, το παταμε, ριχνουμε την κρέμα και επάνω τα φρούτα. Τα πατάμε λίγο. Μετά , την υπολοιπη ζυμη την πασπαλιζουμε επανω στα φρούτα.
Ψήνουμε για 35 -40 λεπτα, να εχει ενα ωραιο χρυσαφενιο χρωμα, οταν κρυωσει καλα πασπαλιζουμε με αχνη και σερβίρουμε με σαντιγι.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου