200γρ. χαμόν, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
Για το πανάρισμα
αλεύρι
3 αβγά, χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη ή ψωμί
Εκτέλεση
Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζετε να λιώσει σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε το χαμόν, το αλεύρι και μετά σιγά σιγά το γάλα για να φτιάξετε μια σάλτσα σαν μπεσαμέλ. Μαγειρεύετε το μίγμα για περίπου 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο.
Όταν παγώσει καλά και στερεοποιηθεί, σχηματίζετε μικρές μπάλες τις οποίες πανάρετε περνώντας πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά ή το ψωμί.
Τηγανίζετε τις κροκέτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου