RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Πιτάκια με γαρίδες

Υλικά

1 πακέτο σφολιάτας (230 γρ)
300 γρ γαρίδες
40 γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Πιτάκια με γαρίδες

Πλύντε τις γαρίδες και βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με νερό, όσο είναι αρκετό για να τις καλύψει, και αφήστε να πάρει βράση. Προσθέστε αλάτι, το χυμό λεμονιού και βράστε για 5 λεπτά. Στραγγίστε τις γαρίδες, αφήστε τις να κρυώσουν και αφαιρέστε το κέλυφος. Κόψτε τις γαρίδες σε κομματάκια. Κόψτε σε κομματάκια και τις πράσινες ελιές. Πλύντε το μαϊντανό, σκουπίστε τον προσεκτικά και ψιλοκόψτε τον. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, προσθέστε τις γαρίδες και αφήστε τις να ροδίσουν για 1 λεπτό. Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι και αφήστε το να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι, αν χρειάζεται, και μια πρέζα πιπέρι, τις ψιλοκομμένες πράσινες ελιές και το μαϊντανό. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο με πάχος 2 mm. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε το έτοιμο φύλλο , ανοίξτε το λίγο ακόμα έτσι ώστε να γίνει πιο λεπτό. Χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό και οδοντωτό κόπτη, κόψτε τη σφολιάτα σε τρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 8 cm. Μπορείτε να κόψετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα πιατάκι με διάμετρο 8 cm που θα τοποθετήσετε ανάποδα πάνω στη ζύμη και θα την κόψετε, στη συνέχεια, γύρω από το πιατάκι. Ζυμώστε τη ζύμη που έμεινε και ανοίξτε άλλο ένα φύλλο το οποίο θα κόψετε όπως το προηγούμενο. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Χτυπήστε το αυγό, ανακατέψτε ένα μέρος του αυγού με το γάλα, χτυπήστε τα μαζί για να ανακατευτούν, και βουρτσίστε με το μείγμα τις άκρες από κάθε στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας. Βάλτε σε κάθε στρογγυλό κομμάτι σφολιάτας, στη μια πλευρά, λίγο από το μείγμα γαρίδας , και κλείστε τα σε σχήμα μισοφέγγαρου, πιέζοντας τις άκρες για να σφραγίσει τη ζύμη. Τακτοποιήστε τα σφολιατάκια σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί φούρνου και αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °, για περίπου 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα σφολιατάκια να κρυώσουν λίγο.
Σερβίρετε τα σφολιατάκια με γαρίδες ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0