Υλικά
1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Χωρίζετε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, τις ανακατεύετε με το λάδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο τις ψήνετε μέσα σε μικρό σκεύος στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι.
Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τις φέτες το ψωμί από τη μία πλευρά. Αλείφετε την άλλη πλευρά με λάδι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απλώνετε πάνω τους το λιωμένο σκόρδο.
Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε στις φέτες και λίγο τριμμένο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Χωρίζετε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, τις ανακατεύετε με το λάδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο τις ψήνετε μέσα σε μικρό σκεύος στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι.
Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τις φέτες το ψωμί από τη μία πλευρά. Αλείφετε την άλλη πλευρά με λάδι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απλώνετε πάνω τους το λιωμένο σκόρδο.
Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε στις φέτες και λίγο τριμμένο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου