RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Σκορδόψωμο

Υλικά

1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κεφάλι σκόρδο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Σκορδόψωμο


Εκτέλεση

Χωρίζετε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να τις ξεφλουδίσετε, τις ανακατεύετε με το λάδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο τις ψήνετε μέσα σε μικρό σκεύος στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με το πιρούνι.

Ανάβετε το γκριλ και ψήνετε τις φέτες το ψωμί από τη μία πλευρά. Αλείφετε την άλλη πλευρά με λάδι και τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Τις ψήνετε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και απλώνετε πάνω τους το λιωμένο σκόρδο.

Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε στις φέτες και λίγο τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0