RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Λαχματζούν

Υλικά

κάρυ
μοσχοκάρυδο
τζίντζερ
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. κουκουνάρια
1 κιλό κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια κόκκινα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα λάδι

Για τη σως:
1 γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο
Λαχματζούν

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με τα μπαχαρικά μας (κάρυ, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι).

Έπειτα προσθέτουμε και τα κουκουνάρια και όταν το χρώμα τους ροδίσει προσθέτουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε καλά να μην κολλήσει ο κιμάς και όταν είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά με το γιαούρτι.

Τέλος παίρνουμε μια αραβική πίτα, την κόβουμε στη μέση, την ανοίγουμε και τη γεμίζουμε με τον κιμά μας.

Την ψήνουμε στην τοστιέρα ή τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10' στους 180 βαθμούς.

Τη βάζουμε στο πιάτο μαζί με τη σως από γιαούρτι και είναι έτοιμο!

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0