RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Μπεκρή μεζέ

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη του καρότου
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
2-3 μικρές ξηρές κόκκινες καυτερές πιπεριές θρυμματισμένες ή 2 κουταλιές σούπας μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
αλάτι κατά προτίμηση
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1 μπουκάλι ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κιλό μοσχάρι σπάλα
1/2 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
1 λουκάνικο χωριάτικο (κατά προτίμηση όχι βιομηχανοποιημένο)κομμένο φέτες
250 γρ. γραβιέρα
Μπεκρή μεζέ


Εκτέλεση

Κόβουμε τα 2 κρέατα σε μπουκιές. Οι μπουκιές μοσχάρι να είναι λίγο μικρότερες από του χοιρινού. 

Σε πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις μπουκιές με λίγο νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για δεκαπέντε λεπτά (αν χρειαστεί λίγο νεράκι, προσθέτουμε). 

Προσθέτουμε το λάδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα λουκάνικα και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε μέχρι να μαραθούν. 

Ρίχνουμε και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε λίγο ακόμα μέχρι να διαλυθεί. 

Σβήνουμε με το κρασί. 

Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν καλά τα κρέατα(αν χρειάζεται νεράκι, προσθέτουμε με προσοχή γιατί αν παραβράσουν τα κρέατα, θα στεγνώσουν). 

Μόλις ετοιμαστεί το φαγητό και έτσι όπως είναι καυτό, προσθέτουμε την γραβιέρα σε κυβάκια μικρα και αφήνουμε λίγο να λιώσει. 

Προσοχή, δεν ενδείκνυται για κυρίως πιάτο, διότι είναι πολύ βαρύ και καυτερό. Ωστόσο, για μερακλήδες, θα μπορούσε σε πολύ μικρή ποσότητα να σερβιριστεί με άσπρο ρυζάκι και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0