Υλικά
Ελαφριά υφή, γευστικό επιδόρπιο
Για 2 έως 4 άτομα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κιλό γάλα
Μισό κιλό κρεμά γάλακτος light
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές ζάχαρη
Ελαφριά υφή, γευστικό επιδόρπιο
Για 2 έως 4 άτομα
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1 κιλό γάλα
Μισό κιλό κρεμά γάλακτος light
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές ζάχαρη
![]() |
Κρέμα με μαστίχα Χίου |
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ένα μικρό μέρος του γάλακτος το κρατάμε και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η κρέμα και να σφίξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Μετά τη ρίχνουμε στα μπολάκια μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γαρνίρεται με φιστίκι Αιγίνης και λίγο μέλι θυμαρίσιο!
Καλή επιτυχία!!!
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ένα μικρό μέρος του γάλακτος το κρατάμε και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε κι αυτό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει η κρέμα και να σφίξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαστίχα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ, χτυπάμε την κρεμά γάλακτος με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και κάνουμε σαντιγί.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Μετά τη ρίχνουμε στα μπολάκια μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γαρνίρεται με φιστίκι Αιγίνης και λίγο μέλι θυμαρίσιο!
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου