RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

​ Μυδοπίλαφο Ελληνικό

Υλικά


1 kg μύδια
δύο κούπες ρύζι για Ριζότο
Δύο σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
ένα ποτήρι λευκό κρασί
μισό λίτρο ζωμό λαχανικών
δύο φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
​ Μυδοπίλαφο Ελληνικό


Εκτέλεση


Ετοιμάζουμε τα μύδια και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μύδια μαζί με το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε αμέσως το ρύζι και το νερό ή το ζωμό λαχανικών. Βράζουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και σερβίρουμε αμέσως ζεστό με ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0