RECIPES

Λαδερα

Οσπρια

Ζυμαρικα

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

​ Θαλασσινά με ταλιατέλες ογκρατέν

Υλικά


1 kg μείγμα θαλασσινών φρέσκα ή κατεψυγμένα
μία συσκευασία Ταλιατέλες
μία ντομάτα ψιλοκομμένη
ένα ποτήρι λευκό Κρασί
μισή κούπα ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
διάφορα τυριά για το γαρνίρισμα (κεφαλογραβιέρα, Κεφαλοτύρι, φέτα, γκούντα)
Θαλασσινά με ταλιατέλες ογκρατέν


Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεπαγώνουν με καλά το μείγμα θαλασσινών το αφήνουμε να στραγγίξει πληρώσει τα υγρά του και σε κατσαρόλα με καυτό λάδι σοτάρουμε τα θαλασσινά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα και τις ταλιατέλες και συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό (αν χρειαστεί). Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά Και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να γίνουν οι ταλιατέλες. Μόλις είναι έτοιμες, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πυρέξ καιτο φουρνιζουμε απλώνοντας πάνω όλα τα τυριά. Το αφήνουμε στο φούρνο για για 10 λεπτά Μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ομογενοποιηθούν με τις ταλιατέλες.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2014 Αλάτι και Πιπέρι
Design by emthemes.net
google.com, pub-9795486982117643, DIRECT, f08c47fec0942fa0