Υλικά
Παραδοσιακά γλυκίσματα από την Σίφνο, γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι σας.
Εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό!
450 γρ Αμυγδαλόψιχα
1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.
Καλή επιτυχία!!!
Παραδοσιακά γλυκίσματα από την Σίφνο, γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι σας.
Εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό!
450 γρ Αμυγδαλόψιχα
1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας νερό
1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)
![]() |
Αμυγδαλωτά Σίφνου |
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε σε μία λαδόκολλα.
Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.
Καλή επιτυχία!!!
Δημοσίευση σχολίου